Carpaccio de King Oyster (vegetarian)


Timp de preparare : 10 -15 min
Timp de gătire : 15 min
Timp total: 25 -30 min
Ingrediente pentru 2 porții
200g Ciuperci King Oyster
150ml Ulei de măsline extra virgin
3 firișoare Cimbru proaspăt
1 Lămâie
Brânză Parmezan după gust
150g Verdețuri pentru salată la alegere
Ardei iute proaspăt la alegere (dacă se dorește)
Sare și piper după gust
Instructiuni
Tăiați ciupercile pe lungime, în felii (approx. 5mm grosime). Dacă ciupercile sunt mari, le puteți tăia in 2 sau 3 înainte de a le felia.
Tăiați ardeiul iute în rondele subțiri
Pregătiți zeama de lămâie și puțină coajă rasă
Așezați ciupercile într-o tigaie mare antiaderentă (non-stick) și stropiți-le cu ulei. Condimentați cu sare, piper și după adăugați cimbrul și ardeiul iute.
Trageți la tigaie ciupercile la foc mic/mediu. Atunci când încep să se formeze mici bule, mișcați ușor ciupercile în tigaie pentru a vă asigura că toate bucățile se încălzesc uniform – gătiți pentru 10 minute. Opriți focul, gustați și mai condimentați dacă este necesar. Adăugați zeama de lămâie și amestecați compoziția în tigaie.
Pregătiți amestecul de salată pe cele două farfurii. Puneți ciupercile pe patul de salată, apoi turnați lichidul din tigaie pe preparat. Ornați cu cimbru proaspăt, brânză Parmezan și puțină coajă de lămâie.