Carpaccio de King Oyster (vegetarian)

Timp de preparare : 10 -15 min

Timp de gătire : 15 min

Timp total: 25 -30 min 

Ingrediente pentru 2 porții
  • 200g Ciuperci King Oyster

  • 150ml Ulei de măsline extra virgin

  • 3 firișoare Cimbru proaspăt

  • 1 Lămâie

  • Brânză Parmezan după gust

  • 150g Verdețuri pentru salată la alegere

  • Ardei iute proaspăt la alegere (dacă se dorește)

  • Sare și piper după gust

Instructiuni
  1. Tăiați ciupercile pe lungime, în felii (approx. 5mm grosime). Dacă ciupercile sunt mari, le puteți tăia in 2 sau 3 înainte de a le felia.

  2. Tăiați ardeiul iute în rondele subțiri

  3. Pregătiți zeama de lămâie și puțină coajă rasă

  4. Așezați ciupercile într-o tigaie mare antiaderentă (non-stick) și stropiți-le cu ulei. Condimentați cu sare, piper și după adăugați cimbrul și ardeiul iute.

  5. Trageți la tigaie ciupercile la foc mic/mediu. Atunci când încep să se formeze mici bule, mișcați ușor ciupercile în tigaie pentru a vă asigura că toate bucățile se încălzesc uniform – gătiți pentru 10 minute. Opriți focul, gustați și mai condimentați dacă este necesar. Adăugați zeama de lămâie și amestecați compoziția în tigaie.

  6. Pregătiți amestecul de salată pe cele două farfurii. Puneți ciupercile pe patul de salată, apoi turnați lichidul din tigaie pe preparat. Ornați cu cimbru proaspăt, brânză Parmezan și puțină coajă de lămâie.

Carpacio de King Oyster