
COAMA LEULUI
Ciuperca Coama Leului sau Hericium Erinaceus, în denumirea ei oficială, face parte din familia ciupercilor medicinale cu un puternic efect terapeutic, care este totodată și o delicateță culinară în lumea gurmanzilor. Coama Leului este utilizată de foarte mult timp în medicina și bucătăria tradițională Est-Asiatică, în special în China, Coreea și Japonia. În lumea culinară, ciupercile Coama Leului au devenit recent populare ca un substituent de carne, din cauza frăgezimii, texturii și a gustului.
Ciuperca Coama Leului este nativă zonelor muntoase forestiere din America de Nord, Europa și Asia, inclusiv în România, aceasta crește în mod natural pe bușteni putreziți de esență tare, spre exemplu stejar, fag, arțar etc, și este cultivată în crescătorii abundent în Europa, Asia și America de Nord.
Fiind o ciupercă medicinală, aceasta se poate consuma sub formă de pudră uscată concentrată, fie în ceaiuri sau condimente de supă, tocăniță, etc sau proaspătă integrate în diverse preparate ca fel principal sau garnitură. Acestea pot fii gratinate, prăjite, sotate sau flambate. După ce sunt gătite, aceste ciuperci dezvoltă o textură fragedă și un gust asemănător fructelor de mare, apropiat scoicilor, crabului și a homarului. Din cauza gustului plăcut și a texturii, precum și a bogăției în fier, zinc, potasiu, fosfor, vitaminele B, biotină și aminoacizi esențiali, ciupercile Coama Leului au devenit foarte populare în substituția cârnii în dietele vegetariene și un supliment alimentar solicitat și apreciat în zona medicinei naturiste.
Proprietăți medicinale Coama Leului


Coama Leului Proaspătă:
Caserola de 300g - 30 RON
Caserola de 500g - 49 RON
La pungă peste 2kg - 80 RON/Kg
Coama Leului Uscată:
Punguță de 10g - 8 RON