
KING OYSTER
Ciuperca King Oyster sau Păstrăvul Scailor, în denumirea ei populara, este una din cele mai populare varietați culinare de ciuperci din lumea gurmanzilor. Acestea fac parte din familia Pleurotus, care își câștigă titlul de „regele pleurotus” prin gustul, textura și savoarea lui. Sunt niște ciuperci versatile care pot fi trase la grătar, broșate, sotate și înăbușite, servite fie ca garnitură fie ca o componentă principală a unei mese.
Original din regiunea mediteraneeană, precum și din anumite zone din Asia și Africa, ciuperca King Oyster crește în mod natural pe rădăcinile copacilor cu lemn de esență tare, spre exemplu stejar, fag, arțar etc, este cultivată în crescătorii abundent în Estul Asiei.
Ciuperca King Oyster este un ingredient culinar comun în bucătăria italiană și asiatică. Deși ciupercile sunt practic fără gust când sunt crude, ele dezvoltă un gust asemănător tradiționalelor ciuperci, cu puțină notă de nucă, lemn și fructe de mare, descrise foarte bine de termenul japonez „umami”, tradus ca „gust plăcut savuros”. Datorită texturii dese și elastice, similară cu cea a cărnii de pui, precum și aportului lor bogat de proteine, vitamine și minerale, ciupercile King Oyster sunt un substitut popular pentru carne sau fructe de mare în bucătăria generală.
Proprietăți medicinale King Oyster


King Oyster Proaspăt:
Caserola de 300g - 26 RON
Caserola de 500g - 41 RON
La pungă peste 2kg - 70 RON/Kg
King Oyster Uscat:
Punguță de 50g - 35 RON