Ciuperci Coama Leului sotate crocante cu usturoi și ierburi


Timp de preparare : 5 min
Timp de gătire : 10 min
Timp total: 15 min
Ingrediente pentru 1 porție
200g Ciuperci Coama Leului tăiata felii groase de 1cm;
Puțină Făină;
2 linguri Ulei măsline extravirgin;
25g Unt nesărat;
1 lingură Usturoi măcinat;
Sare și piper după gust;
Cimbru proaspăt sau alte ierburi după gust.
Instructiuni de preparare
Condimentați ambele părți ale ciupercilor cu sare, piper și cu un strat subțire de faină;
Turnați uleiul într-o tigaie mare nonstick, la foc mediu/mare;
Când s-a încins uleiul, scuturați excesul de făină de pe ciuperci și adăugați-le în tigaie. Sotați pe o parte până devin maro-aurii. Întoarceți-le și sotați si pe cealaltă parte.
Reduceți focul la mediu, adăugați untul și usturoiul dirept pe suprafața tigăii și presărați cu ierburi.
Amestecați ocazional și gătiți până când usturoiul devine maro-auriu. Gustați și asezonați din nou dacă este necesar.
Așezați ciupercile pe farfurie, mai presărați puține ierburi și stropiți-le cu sosul din tigaie.