Ciuperci Coama Leului sotate crocante cu usturoi și ierburi

Timp de preparare : 5 min

Timp de gătire : 10 min

Timp total: 15 min 

Ingrediente pentru 1 porție
  • 200g Ciuperci Coama Leului tăiata felii groase de 1cm;

  • Puțină Făină;

  • 2 linguri Ulei măsline extravirgin;

  • 25g Unt nesărat;

  • 1 lingură Usturoi măcinat;

  • Sare și piper după gust;

  • Cimbru proaspăt sau alte ierburi după gust.

Instructiuni de preparare
  1. Condimentați ambele părți ale ciupercilor cu sare, piper și cu un strat subțire de faină;

  2. Turnați uleiul într-o tigaie mare nonstick, la foc mediu/mare;

  3. Când s-a încins uleiul, scuturați excesul de făină de pe ciuperci și adăugați-le în tigaie. Sotați pe o parte până devin maro-aurii. Întoarceți-le și sotați si pe cealaltă parte.

  4. Reduceți focul la mediu, adăugați untul și usturoiul dirept pe suprafața tigăii și presărați cu ierburi.

  5. Amestecați ocazional și gătiți până când usturoiul devine maro-auriu. Gustați și asezonați din nou dacă este necesar.

  6. Așezați ciupercile pe farfurie, mai presărați puține ierburi și stropiți-le cu sosul din tigaie.

Ciuperci Coama Leului sotate crocante cu usturoi și ierburi