Salată de tăiței cu susan și ciuperci King Oyster prăjite

Timp de preparare : 15 min

Timp de gătire : 20 min

Timp total: 35 min 

Ingrediente pentru 4 porții

Pentru sosul de susan:

  • 3 linguri Ulei de susan prăjit

  • 2 linguri Oțet de orez

  • 3 linguri Sos soia sau tamari

  • 2 lingurițe Miere

  • 1 linguriță Rădăcină proaspătă rasă de ghimbir

  • 2 lingurițe Sos Sriracha

  • 2 linguri Suc de lămâie verde

  • ¼ linguriță Fulgi uscați de ardei iute

Pentru salata de tăieței:

  • 1 pachet de 200g de Tăiței SOBA

  • 100g Țelină tăiată

  • 100g Ardei gras, tăiat julienne

  • 75g Morcovi rași

  • 90g Varză mov, tăiată subțire

  • 1 Ardei jalapeño, tăiat subțire (dacă se dorește)

  • 2 Ciuperci mai mari King Oyster, tăiate în rondele de circa 2.5cm

  • 1 lingură Ulei de măsline

  • Sare și piper după gust

  • Coriandru pentru ornare

  • Susan prăjit pentru ornare

Instructiuni
  1. Amestecați toate ingredientele pentru sosul de susan.

  2. Pregătiți tăiței Soba conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți tăiței și clătiți cu apă rece. Amestecați tăiețeii cu sosul de susan și adăugați țelina, ardeiul gras, morcovii, varza și ardeiul jalapeno. Adăugați sare și piper după gust.

  3. Încălziți o tigaie antiaderentă (non-stick) la foc mediu. Crestați ușor ciupercile pe ambele părți cu un cuțit pentru a forma un X. Ungeți ciupercile cu ulei de măsline și adăugați sare și piper după gust. Odată ce tigaia este fierbinte, adăugați ciupercile pe un singur strat fără a le suprapune. Rumeniți pe o parte până acestea devin aurii (aprox. 4 minute) apoi întoarceți-le și repetați. Scoateți-le din tigaie și scurgeți-le de ulei pe o farfurie cu șervețele.

  4. Pentru servire, împărțiți salata de tăiței în boluri, adăugați câteva rondele de ciuperci, frunzele de coriandru și semințele de susan.

Salată de tăiței cu susan și ciuperci King Oyster prăjite