Salată de tăiței cu susan și ciuperci King Oyster prăjite


Timp de preparare : 15 min
Timp de gătire : 20 min
Timp total: 35 min
Ingrediente pentru 4 porții
Pentru sosul de susan:
3 linguri Ulei de susan prăjit
2 linguri Oțet de orez
3 linguri Sos soia sau tamari
2 lingurițe Miere
1 linguriță Rădăcină proaspătă rasă de ghimbir
2 lingurițe Sos Sriracha
2 linguri Suc de lămâie verde
¼ linguriță Fulgi uscați de ardei iute
Pentru salata de tăieței:
1 pachet de 200g de Tăiței SOBA
100g Țelină tăiată
100g Ardei gras, tăiat julienne
75g Morcovi rași
90g Varză mov, tăiată subțire
1 Ardei jalapeño, tăiat subțire (dacă se dorește)
2 Ciuperci mai mari King Oyster, tăiate în rondele de circa 2.5cm
1 lingură Ulei de măsline
Sare și piper după gust
Coriandru pentru ornare
Susan prăjit pentru ornare
Instructiuni
Amestecați toate ingredientele pentru sosul de susan.
Pregătiți tăiței Soba conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți tăiței și clătiți cu apă rece. Amestecați tăiețeii cu sosul de susan și adăugați țelina, ardeiul gras, morcovii, varza și ardeiul jalapeno. Adăugați sare și piper după gust.
Încălziți o tigaie antiaderentă (non-stick) la foc mediu. Crestați ușor ciupercile pe ambele părți cu un cuțit pentru a forma un X. Ungeți ciupercile cu ulei de măsline și adăugați sare și piper după gust. Odată ce tigaia este fierbinte, adăugați ciupercile pe un singur strat fără a le suprapune. Rumeniți pe o parte până acestea devin aurii (aprox. 4 minute) apoi întoarceți-le și repetați. Scoateți-le din tigaie și scurgeți-le de ulei pe o farfurie cu șervețele.
Pentru servire, împărțiți salata de tăiței în boluri, adăugați câteva rondele de ciuperci, frunzele de coriandru și semințele de susan.