„Scoici” King Oyster


Timp de preparare : 10 min
Timp de gătire : 20 min
Timp total: 30 min
Ingrediente pentru 2 porții
200g Ciuperci King Oyster;
4 linguri Ulei de măsline;
Puțina făină;
Sare și piper după gust;
25g unt nesărat;
O ceapă mică franțuzească tocată mărunt (Șalotă/Hașmă);
2 linguri Vin alb
60g de Smântână;
Puține frunze proaspete de tarhon tocate.
Instructiuni de preparare
Tăiați ciupercile pe lungime, în felii (approx. 5mm grosime)
Turnați 2 linguri de ulei pe o farfurie pentru a acoperii pe ambele parți ciupercile tăiate cu ulei. Asezonați ambele părți cu sare și piper și presărați ușor cu făină.
Cele 2 linguri de ulei rămase turnați-le într-o tigaie mare, la foc mediu/mare. Când uleiul este fierbinte, adăugați ciupercile, având grijă să scuturați excesul de făină.
Rumeniți până devin ciupercile aurii, întoarceți-le cu un clește și reduceți focul la mic/mediu. Adăugați untul și lăsați-l să se topească.
Adăugați ceapa direct în tigaie și gătiți până când ciupercile devin maro-auriu pe ambele părți.
Scoateți ciupercile. Adăugați vinul în tigaie și reduceți-l la jumătate. După amestecați bine smântâna și tarhonul în tigaie. Gustați și asezonați din nou după gust.
Montați pe farfurie cu grijă, serviți cu o felie de lămâie și ierburi proaspete, dacă doriți.