„Scoici” King Oyster

Timp de preparare : 10 min

Timp de gătire : 20 min

Timp total: 30 min 

Ingrediente pentru 2 porții
  • 200g Ciuperci King Oyster;

  • 4 linguri Ulei de măsline;

  • Puțina făină;

  • Sare și piper după gust;

  • 25g unt nesărat;

  • O ceapă mică franțuzească tocată mărunt (Șalotă/Hașmă);

  • 2 linguri Vin alb

  • 60g de Smântână;

  • Puține frunze proaspete de tarhon tocate.

Instructiuni de preparare
  1. Tăiați ciupercile pe lungime, în felii (approx. 5mm grosime)

  2. Turnați 2 linguri de ulei pe o farfurie pentru a acoperii pe ambele parți ciupercile tăiate cu ulei. Asezonați ambele părți cu sare și piper și presărați ușor cu făină.

  3. Cele 2 linguri de ulei rămase turnați-le într-o tigaie mare, la foc mediu/mare. Când uleiul este fierbinte, adăugați ciupercile, având grijă să scuturați excesul de făină.

  4. Rumeniți până devin ciupercile aurii, întoarceți-le cu un clește și reduceți focul la mic/mediu. Adăugați untul și lăsați-l să se topească.

  5. Adăugați ceapa direct în tigaie și gătiți până când ciupercile devin maro-auriu pe ambele părți.

  6. Scoateți ciupercile. Adăugați vinul în tigaie și reduceți-l la jumătate. După amestecați bine smântâna și tarhonul în tigaie. Gustați și asezonați din nou după gust.

  7. Montați pe farfurie cu grijă, serviți cu o felie de lămâie și ierburi proaspete, dacă doriți.

„Scoici” King Oyster