Supă cremă de Coama Leului

Timp de preparare : 10 min

Timp de gătire : 1 ~ 1.5 ore

Timp total: 1 ~ 1.5 ore

Ingrediente pentru 8 porții
  • 500g Ciuperci Coama Leului (proaspete sau uscate);

  • 2 Cartofi;

  • 1 Morcov;

  • 2 Cepe;

  • 3 căței Usturoi;

  • 50g Unt;

  • Sare, piper după gust;

  • Apă

Instructiuni de preparare
  1. Tăiați legumele în bucățele pentru a grăbii fierberea.

  2. Fierbeți cartofii, morcovul, ceapa, usturoiul și ciupercile în 1 – 1.5 L apă până când acestea sunt moi și sunt ușoare de blenduit.

  3. Scurgeți legumele de apa în care au fiert, păstrați apa respectivă, și se mixează cu blenderul până acestea devin o cremă.

  4. Adăugați apa în care au fiert și se ajustează consistența dorită cu apă sau cu zeamă de supă de legume. Adăugați untul, sarea, piperul și condimentele preferate după gust, după care puneți pe foc pentru câteva clocote.

  5. Pentru servire, turnați în castroane, tocați puțin pătrunjel proaspăt și serviți cu crutoane.

Supă cremă de Coama Leului