Supă cremă de Coama Leului


Timp de preparare : 10 min
Timp de gătire : 1 ~ 1.5 ore
Timp total: 1 ~ 1.5 ore
Ingrediente pentru 8 porții
500g Ciuperci Coama Leului (proaspete sau uscate);
2 Cartofi;
1 Morcov;
2 Cepe;
3 căței Usturoi;
50g Unt;
Sare, piper după gust;
Apă
Instructiuni de preparare
Tăiați legumele în bucățele pentru a grăbii fierberea.
Fierbeți cartofii, morcovul, ceapa, usturoiul și ciupercile în 1 – 1.5 L apă până când acestea sunt moi și sunt ușoare de blenduit.
Scurgeți legumele de apa în care au fiert, păstrați apa respectivă, și se mixează cu blenderul până acestea devin o cremă.
Adăugați apa în care au fiert și se ajustează consistența dorită cu apă sau cu zeamă de supă de legume. Adăugați untul, sarea, piperul și condimentele preferate după gust, după care puneți pe foc pentru câteva clocote.
Pentru servire, turnați în castroane, tocați puțin pătrunjel proaspăt și serviți cu crutoane.