Tocăniță de ciuperci King Oyster

Timp de preparare : 25 min

Timp de gătire : 40 min

Timp total: 65 min 

Ingrediente pentru 8 porții
  • 1kg Ciuperci King Oyster (proaspete sau uscate) tăiate rondele;

  • 2 Cepe mari tocate mărunt;

  • 4-5 Căței de usturoi tocați mărunt;

  • 1 Morcov ras;

  • 50ml Ulei de gătit;

  • Apă;

  • Sare și piper după gust;

  • 3 linguri pastă de tomată (bulion);

  • Pătrunjel verde.

Instructiuni de preparare
  1. Turnați uleiul într-o cratiță la foc mediu/mare. Căliți ceapa și usturoiul (aprox. 3 min) apoi adăugați morcovul ras și gătiți pentru 3 min.

  2. Adăugați ciupercile tăiate și amestecați în timp ce turnați 100 ml apă.

  3. Reduceți focul la mic/mediu pentru și lăsați ciupercile la fiert (aprox. 20-30 min), mai completați cu apă dacă este nevoie.

  4. Când ceapa, morcovii și ciupercile sunt fierte se adaugă bulionul, sarea, piperul, condimentele preferate și mai lăsați la fiert puțin (aprox. 3 min).

  5. Pentru servire, turnați în castroane, tocați puțin pătrunjel proaspăt și serviți cu mămăligă.

Tocăniță de ciuperci King Oyster