Tocăniță de ciuperci King Oyster


Timp de preparare : 25 min
Timp de gătire : 40 min
Timp total: 65 min
Ingrediente pentru 8 porții
1kg Ciuperci King Oyster (proaspete sau uscate) tăiate rondele;
2 Cepe mari tocate mărunt;
4-5 Căței de usturoi tocați mărunt;
1 Morcov ras;
50ml Ulei de gătit;
Apă;
Sare și piper după gust;
3 linguri pastă de tomată (bulion);
Pătrunjel verde.
Instructiuni de preparare
Turnați uleiul într-o cratiță la foc mediu/mare. Căliți ceapa și usturoiul (aprox. 3 min) apoi adăugați morcovul ras și gătiți pentru 3 min.
Adăugați ciupercile tăiate și amestecați în timp ce turnați 100 ml apă.
Reduceți focul la mic/mediu pentru și lăsați ciupercile la fiert (aprox. 20-30 min), mai completați cu apă dacă este nevoie.
Când ceapa, morcovii și ciupercile sunt fierte se adaugă bulionul, sarea, piperul, condimentele preferate și mai lăsați la fiert puțin (aprox. 3 min).
Pentru servire, turnați în castroane, tocați puțin pătrunjel proaspăt și serviți cu mămăligă.